Tuesday, July 31, 2012

A Thousand miles of History



Torstaina illal lähettiin isän kanssa Allegrol Pietariin , tultii yöllä. Seuraavana aamuna herättiin viiden aikoihin, ja mentiin bussiasemalle, missä Vita Novan porukat kerääntyi. Kyllä muuten nukutti! Mutta heti kun pääsi tapaamaan tuttuja, ni siinäkös vähän virkisty. Eliseyn kanssa oli tosi mukavaa nähdä, vaikka eihän siitä paljon aikaa ole viime kerrasta. 22 henkilön voimin kavuttiin bussiin, ja sillä sitten 5 tuntia Puskhinin vuorille.


Tultiin pienelle villalle, missä ryhmittäydyttiin ja vallattiin kai villan jokainen huone :D Nopea lounas, ja sitten suunnattiin oppaan kanssa Mikhailovskoeen. Ylläolevat kuvat sieltä. Siellä Pushkin asusteli, ja oppaan kanssa kierreltiin metsäalueita, taloja, puistoja ja historiaallisia paikkoja. Oli hyvin mielenkiintoista kuunnella, jotkut asiat jäivät ihan mieleenkin.


Veljekset kuin ilvekset.

Turha nyt lähteä luettelemaan kaikkea. Kolmen päivän aikana ehdimme tehdä niin paljon kaikkea, että se tuntui jo kokoinaselta viikolta. Kävimme eläinfarmissa, ostettiin sieltä pari strutsinmunaa iltapalaks. Kävimme myös luostareissa, linnakkeissa, taloissa, museoissa, puistoissa... Kävimme myös erään taitelijan luona, joka on kuvittanut Vita Novan kirjoja.


Eläinpuistosta tämä kettunen. Paljon söpöjä eläimiä, ihan vapaana juoksentelikin. Hirveä pääsi silittelemään, lapset yritti jahdata kanoja kiinni ja puput tuli katsomaan, olisiko vierailijoilla ruokaa.


Villamme sijaitsi Petrovskiyn alueella. Siellä oli myös Hannibalin museotalo, joka on Pushkinin isoisä. Hyvin maalaishenkinen alue, kaunis ja pieni puistoalue ja rauhallinen ympäristö.


Vietin aikaa suurimmaksi osaksi Leenan, Eliseyn ja hänen perheensä kanssa. Parasta kai tässä reissussa oli juuri ihmiset. Ilman sitä porukkaa olisi ollut paljon tylsempää.


Tokana päivänä, jossain kohtaa sitä aikataulua, käytii vanhas maalaiskyläs, mis oli vesimyllyt hommineen ja kaikkea muuta jännää. Siellä sitten opas kertoi kuinka talonpojat eleli ennen vanhaan, vaikkapa minkälainen järjestys ja perinteet vallitsi perheissä muutama sata vuosi sitten.


Tämä tammi sijaitsee Trigorskojessa, ja muistaakseni ikää oli pari tai kolmesataa vuotta. Hyvin ylväs näky. Muutenkin, paikka on saanut nimensä kolmen kukkulan mukaan, ja näkymät sieltä joelle ja pelloille ovat hyvin kauniit.

Vikana päivänä en sitten kameraa kanniskellut. Kävimme Pskovissa, Kremlinissä ja jossain luostarissa hyvin lähellä Viron rajaa. Tällä kertaa halusi vain nauttia näkymistä ja seurasta.
Hieno reissu kerrassaan. Hyvin kuuma vain, varjossa +30-35. Joku saattaisi hihkaista ihastuksesta, mutta uskokaa, kuumuus, hiostava ilma ja paarmat tekivät siitä helvetllistä.
Mutta kaikki oli sen arvoista <3


Tänään käytiin Pietarhovissa, jonne päätettiin mennä veneellä. Sanoinkuvaamattoman kaunista. Puisto ei ole mikään pramea, mutta hyvin mukava. Suihkulähteet, kullatut patsaat ja huikeat rakennukset kyllä tekivät vaikutuksen. Ja tällä kertaa meidän iloksemme lämpötila oli 25 paikkeilla, ja viileä tuuli puhalteli.
Vasta itäisessä puistoalueessa muistin, että olin käynyt täällä hyvin pienenä äidin kanssa. En ollut tiennytkään, luulin, että tämä oli ensimmäinen kerta.

Nyt kun ollaan Pietarissa, ni meno on vähän rauhallisempaa. Eilen käytiin isän kanssa vähän shoppailee, ja illaks sitten mummon luokse synttäreille.

Katsoo sitten mitä huomenna :)

No comments:

Post a Comment