Thursday, July 11, 2013

Path of little island



Herätys, pikainen aamupala, kamojen heitto autoon, junalippujen osto ja sitten voitiin lähteä ajamaan kohti mökkiä. Tönö sijaitsee saarella Laatokan vesistössä, joka on tosi pieni ja vaatimaton. Läpimitta vajaa yksi kilometri :)
Talo on vanha, ainakin 200 vuotta, ellei reilusti enemmän. Vanhanaikainen koristeellisuus näkyi ikkunankarmeissa ja pienissä yksityiskohdissa. Zacharenkovin perhe osti sen alkuperäisessä kunnossa, joten hommia riittää. Laajentaminen, piha- ja korjaustyöt sekä kaiken maailman hienosäätö on jo aloitettu. Sillä aikaa kun kalastelimme tai otimme aurinkoa kuin Fagerholmin ihanat naiset ikään, 5 remppamiestä ahersivat ja roudasivat lankkuja paikasta toiseen. Tosin en minäkään töiltä säästynyt; sain tehdä kaivuuhommia, kunnes tuntui siltä että sitä hiekkaa ja mutaa oli kaikkialla vaatteissa, hiuksissa ja iholla.

Vähän vadelmia välipalaksi.


Zacharenkovin perhe kylläkin ahersi aamusta iltaan. Meidän porukka hoiti enemmänkin ruokapuolen. Itse otin hyvin lepsusti ja viihdyin koirien kanssa tai vaelellen. Kerran kun lähdin pienelle tutkimusretkelle kameran kanssa, pieni räksyttävä koira yllätti ja seurasi haukkuen lähes toiselle puolelle saarta kunnes olin sen mielestä tarpeeksi kaukana reviiristään. Pitääkin muistaa ottaa naksuja mukaan ensikerralla ;)




Päivisin oleskeltiin ulkona, terassilla lokoillen tai puutarhahommia tehden. Mutta lähemmäs iltaa siiryttiin kylmyyttä pakoon ja ahtauduttiin kaikki pienen keittiöpöydän ympärille. Nuorempi veljistä otti kitaran käteen ja pian koko talon täytti musiikki.




Nyt matkalla Helsinkiin. Maltan tuskin odottaa <3


No comments:

Post a Comment