Monday, July 20, 2015

Project America, Part VI, Casa Loma



Casa Loma
Sir Henry Pellatt alkoi rakennuttaa vuonna 1911 omaa goottityylistä linnaansa, ei kovinkaan kaukana nykyisen Toronton keskusasta. Ehkä 20 min ajomatka hotellilta. Rakennushanke vaati 300 miestä ja lähes kolme vuotta, ja maksoi siihen aikaan 3,500,000 dollaria. Vertaukseksi dollarin arvo oli vuonna 1911 3,57. Eli laskettuna, linna maksoi 12,5 miljoonaa nykyistä dollaria (varmaan kalliimpikin nykyisten säädösten ja lakien takia).


Casa Loma oli suhteellisen pieni verrattuna aikasempiin näkemiini linnoihin ja palatseihin, siksi se oli paljon kodikkaampi. Toisin kuin vaikka Talvipalatsi, tänne pystyin kuvittelemaan jonkun rikkaan perheen viettävän arkea (tai miksei itseäkin). Vaikuttavinta the Conservatory ja the Oak Room, jossa kaikki oli massiivista tammea. Great Hallin huoneen ikkunoista tulvi runsaasti luonnonvaloa, ja kalanruotoparketissa valo heijastui eri tavalla eri puolelta huonetta; jos seisoit oikealla, se vaikutti vaalealta, jos taas vasemmalla, oli se syvän tumma.


Linnassa on kolme kerrosta ja kellari. Sisällä kuvia ei saanut ottaa, mutta nappasin salaa kuvan Conservatory-huoneen katon lasitaideteoksesta. Pyöreä huone, ikään kuin kasvihuone trooppisine kasveineen, ja keskellä huonetta oli pieni suihkulähde.
Pyörittyään linnassa matka jatkui takas Niagaran putouksille. Passin haettuani lähdettiin ajelemaan takaisin Toronton suuntaan päin, mutta tällä kertaa päämäränä Rockport.

No comments:

Post a Comment