Monday, July 20, 2015

Project America, Part VII, Boldt Castle


Kingstonissa vietetyn yön jälkeen ostimme liput pienelle tutustumiskierrokselle ympäri Thousand Islandsia (kyllä, sama kun se salaatinkastikse. Ja ei, se ei ole kotoisin sieltä.)
Hienointa siinä pienessä venematkassa oli Boldt Caste, joka sijaitsi Heart Islandilla. Jotkut teistä ehkä tietävät Waldorf-Astoria Hotellin? No, George Boldt oli iso kiho siinä (eli rahaa on), ja päätti rakentaa vaimolleen lahjaksi linnan. Neljän vuoden päästä linnan rakentamisen aloittamisesta, vuonna 1904. hänen vaimonsa Louise Boldt menehtyi. George, joka niin rakasti vaimoaan ja oli surun murtamana hänen poismenostaan, keskeytti rakennusurakat.



73 vuoden ajan linnanrauniot olivat sään armoilla, kunnes Georgen lapset päättivät tehdä asialle jotain. Heart Island sekä läheinen jahtitalo myytiin dollarilla Thousand Island Brigde Authoritylle, sillä ehdolla että linna restauroitaisiin ja palautettaisiin entiseen loistoonsa. Viranomaisille se maksoi 15 miljoonaa dollaria, mutta on nykyään hyvin suosittu turistikohde.


Jos katsoi tarkasti, saattoi huomata että siellä täällä päin linnaa ja pihaa oli pieniä sydänelementtejä. Paikka olikin kyllä ihanan romanttinen. Pieni, sydämenmuotoinen saari pikku polkuineen ja pienine yksityiskohtineen. Huonekaluja ei linnassa ollut, vaan kukin kävijä sai itse mielensä sopukoissa kuvitella miten se oli sisustettu. Tosin osa ensimmäisen kerroksen huoneista oli sisustettu huonekaluilla, mutta ne olivat uusia, ei antiikkia.


George suunnitteli, että tämä oli niin ikään kuin sisäänkäynti veneille, jonka suojaisa paikka tarjosi hyvän mahdollisuuden parkeerata veneitä.



Power House, jonka tarkoituksena oli pitää sisällään saaren generaattori tarjotakseen sähköä. Nykyään sisältä löytyy pieni museo sähkön kehityksestä.


Oikealla oleva, hieman epäsymmetrinen tornirakennus, on Alster Tower. Sen oli tarkoituksena olla leikkipaikka lapsille.


Vasemmalla oleva puinen rakennus oli Georgen jahtitalo, kuten myös oli myös saarikin millä se sijaitsee. Sieltä löytyivät Georgen kesämökki, tenniskenttä, golfkenttä, talli, poolokenttä ja farmi. Mm, ei paha.


Ei ne muutkaan ihmiset ympäri Thousand Islandia huonosti eläneet. Talot olivat valtavia ja uniikkeja, kaikilla jonkin sortin vene tai jahti. Olihan se ihan vaikuttavaa katsella massiivisten talojen kirjoja ja nähdä kuinka porukka piti hauskaa vesiskoottereilla tai pihalla syöden herkkuja. Mulle kelpais!

No comments:

Post a Comment